Pigegruppe


Pigerne skal føle sig trygge og velkomne, når de træder ind ad døren til det hyggelige lokale, der ligger i en lille hyggelig stald i Nørholm. Pigegruppen er et projekt for socialt udsatte piger. Her kommer både danske og etniske mindretalspiger samt piger med forskellige diagnoser og problematikker. Fælles for dem alle er, at de har brug for et fristed, hvor de ka skabe positive forandringer i deres liv.


Vi arbejder med pigerne igennem et medmenneskeligt og professionelt synspunkt, hvor vi tror på den enkeltes ressourcer.


Socialpædagog Rikke Ditlev har afholdt Pigegruppen siden 2007 og fortæller:
– Pigerne bliver tilknyttet Pigegruppen, fordi de gerne vil forandre noget i deres liv. Det kan godt være, at de ikke ved præcis hvad og hvordan, men de vil gerne noget med dem selv og det er her, hvor vi kommer ind med en professionel hjælpende hånd.


Udgangspunktet for gruppen er, at der skal være plads til alle og når vi laver noget med hestene, er det altid med udgangspunkt i værktøjer fra rideterapiens verden. Herigennem hjælper vi pigerne til at blive bedre til at forstå sig selv og deres omgivelser. Deraf bruger vi udtrykket ”at gøre dem til kaptajn i eget liv”, hvor de kan bruge selvindsigten som redskab til at sætte kursen i den rigtige retning for netop dem.